Intresseanmälan

  Mälby

  Mälbyvägen 42

  3 rum och kök - 35 kvm - 1 250 000 :-

  Mälbyvägen 42

  Pris: 1 250 000 kr/bud

  Bostadstyp: Fritidshus

  Upplåtelseform: Friköpt

  Antal rum: 3 (varav 1 sovrum)

  Boarea: 35 kvm

  Biarea: 15 kvm

  Tomt: 1 390 kvm

  Byggnadsår: 1686

  Driftkostnad: 8 572 kr/år

  Fastighetsbeteckning: Torshälla-Mälby 3:7

  Objektbeskrivning

  Ta chansen att förvärva en tomt i ett sällsynt bra läge med svampskogen och Mälaren som granne! ...
  Ta chansen att förvärva en tomt i ett sällsynt bra läge med svampskogen och Mälaren som granne!
  Här står idag ett charmigt soldattorp med ett förmodat ursprung från sent 1600-tal med mysig veranda, matrum, allrum med öppen spis, kök och sovloft. Därmed även en fin möjlighet för dig som vill fånga ett härligt sommarnöje med en lång historia.

  Friköpt tomt om 1390 kvm med kommunalt vatten och avlopp betalt och framdraget till tomtgräns. Elanslutning med abonnemang finns. Ostört läge med endast ett par angränsande grannar som nås från kort skogsväg i gemytlig lantlig miljö. Närhet till flera badplatser inom kort gång- och cykelavstånd. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område med stor frihet att förverkliga villadrömmen.

  Tomten ligger i ett högt läge angränsande mot skyddande skog. På tomten finns idag fina gräsytor, träd och buskar. Möjlighet att placera garage/carport och hus i ett härligt solläge med gott om plats för uteplatser och bibehålla soldattorpet med dess historia för den som önskar.

  Mycket populärt och omtyckt område där det aldrig är långt till ett dopp i sjön, en lugnande skogspromenad eller en skridskotur på isen under vintern. Området Mälby och Ängsholmen präglas av både stora och små villor samt fritidshus. Närhet till busshållsplats och bekvämt avstånd till Torshälla med cykelbana hela vägen där det finns matbutiker, systembolag, restauranger och caféer. Ca 20 min med bil till Eskilstunas centrumkärna och ca 1 timme och 15 minuter till Stockholm via E20.

  Välkommen på visning!
  Läs mer
  Fakta
  Pris: 1 250 000 kr/bud
  Bostadstyp: Fritidshus
  Upplåtelseform: Friköpt
  Gatuadress: Mälbyvägen 42
  Antal rum: 3 (varav 1 sovrum)
  Boarea: 35 kvm
  Biarea: 15 kvm
  Areakälla: taxeringsinformation
  Tomtarea: 1 390 kvm
  Byggnadsår: 1686
  Driftkostnad: 8 572 kr/år
  Fastighetsbeteckning: Torshälla-Mälby 3:7
  Summa taxeringsvärde: 756 000
  Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
  Taxeringsår: 2021
  Beskrivning

  Välkommen hem via en mysig entréveranda under tak där man här fin utsikt över trädgården. Här ryms en liten matgrupp och en soffa.

  Entré/matrum
  Tillbyggt matrum med fönsterpartier som ger ett mycket fint ljusinsläpp samt fin utsikt mot trädgården. Laminatgolv, vitmålade väggar och utrymme för en matplats för 4-6 personer.

  Vardagsrum
  Via den gamla ytterdörren in till vardagsrummet med gedigna plankgolv och ljust målade väggar. Fina detaljer bevarade som takbalkarna synliga i taket och den centralt placerade öppna spisen som bidrar till en mysig inramning. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

  Kök,
  Charmigt kök med förvaring bakom köksluckor målade i en behaglig grön ton. Diskbänk (vatten ej indraget) och slitstark laminatskiva bidrar till goda arbetsytor. Här ligger en plastmatta på golvet och väggarna är målade. Utrustningen består av spis, kyl/frys och en fin vedspis.

  Brant trappa från den lilla hallen leder till sovloftet

  Sovloft
  När man kommer upp för trappan når man en liten möblerbar hall och vidare till sovrummet. Väldigt charmigt med plankgolv, vitmålade väggar och fint ljusinsläpp via fönster i bostadens båda gavlar. Här ryms dubbelsäng, sängbord och skrivbord.

  Tomtarea: 1 390 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Område: Mälby
  Allmänt om området: Mycket populärt och omtyckt område där det aldrig är långt till ett dopp i sjön, en lugnande skogspromenad eller en skridskotur på isen under vintern. Området Mälby och Ängsholmen präglas av både stora och små villor samt fritidshus. Närhet till busshållsplats och bekvämt avstånd till Torshälla med cykelbana hela vägen där det finns matbutiker, systembolag, restauranger och caféer. Ca 20 min med bil till Eskilstunas centrumkärna och ca 1 timme och 15 minuter till Stockholm via E20.
  Byggnadsinformation
  Byggnadstyp: 1,5-plans torp
  Byggnadsår: 1686
  Fasad: Trä
  Stomme: Trä
  Fönster: 1-glas
  Bjälklag: Trä
  Tak: Takpannor
  Grundmur: Torpargrund
  Uppvärmning: Direkt el och öppen spis
  Övriga byggnader: Vidbyggt förråd i torpets bakkant.
  Ventilationstyp: Självdrag
  Energideklaration utförd: Nej
  Energiklass: None
  Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp (ej inkopplat till torpet)
  Ekonomi
  El: 3 600 kr/år
  Sotning: 350 kr/år
  Väg-/samfällighetsavgift: 1 500 kr/år
  Renhållning: 1 922 kr/år
  Försäkring: 1 200 kr/år
  Totalt: 8 572 kr/år
  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 5 670 kr
  Pantbrev: 1 062 500 kr
  Personer i hushållet: 2
  Fullvärde: Ja
  Dokument

  Alla bilder

  Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild

  Robert Almgren

  Fastighetsmäklare

  0704-509506 robert@husrumfast.se