Intresseanmälan

  Torshälla

  Vive Jönsgatan 16

  8 rum och kök - 239.5 kvm - 5 295 000 :-

  Besiktigad

  Visning

  2022-10-02

  13:00 - 13:45

  Bokning krävs via husrumfast.se

  Boka

  2022-10-03

  18:00 - 18:30

  Bokning krävs via husrumfast.se

  Boka

  Vive Jönsgatan 16

  Pris: 5 295 000 kr/bud

  Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa

  Upplåtelseform: Friköpt

  Antal rum: 8 (varav 4 sovrum)

  Boarea: 239.5 kvm

  Biarea: 51.5 kvm

  Tomt: 1 280 kvm

  Byggnadsår: 1899

  Driftkostnad: 49 473 kr/år

  Fastighetsbeteckning: Fogden 24

  Objektbeskrivning

  I pittoreska Gamla Torshälla ges nu chansen att förvärva ett unikt hus med generösa umgängesytor, smakfulla detaljer samt välvårdad och lummig trädgård med tillhörande poolområde med både swimmingpool och spabad. ca 239 + 51 kvm fördelat över 1,5-plan med suterrängplan. Friköpt tomt om 1280 kvm. Nytt bandtäckt plåttak (-16), bergvärme och snabbt bredband via fiber. Genomgående vackra trägolv, höga socklar, kakelugnar och ett naturligt ljusinsläpp....
  I pittoreska Gamla Torshälla ges nu chansen att förvärva ett unikt hus med generösa umgängesytor, smakfulla detaljer samt välvårdad och lummig trädgård med tillhörande poolområde med både swimmingpool och spabad. ca 239 + 51 kvm fördelat över 1,5-plan med suterrängplan. Friköpt tomt om 1280 kvm. Nytt bandtäckt plåttak (-16), bergvärme och snabbt bredband via fiber. Genomgående vackra trägolv, höga socklar, kakelugnar och ett naturligt ljusinsläpp.

  Bostaden erbjuder en trevlig planlösning med fina öppna umgängesytor på entréplan som börjar med en ljus och rymlig hall som hälsar välkommen hem. Ljusinsläppet är generöst med fönster i alla fyra väderstreck och man har tillgång till en smakfull gästtoalett. Till höger ett härligt vardagsrum/matrum som präglas av tapeter med karaktär, stora fönster, vackra trägolv och fungerande kakelugn. Vidare genom tidstypiska pardörrar till mysigt allrum/tv-rum i kontrasterade dov ton och grå trägolv. Platsbyggt kök med den äldre charmen bevarad som erbjuder såväl väl tilltagen förvaring, rejäla arbetsytor, "riktigt" skafferi och en trevlig matplats för 4-6 personer.
  En våning ner i suterrängplan har man tillgång till rymligt helkaklat duschrum, avkopplingsrum och ett häftigt sovrum. Ljusinsläppet från de välvda fönstren och dess djupa nicher sätter sin tydliga prägel på utrymmena. Från sovrummet har man tillgång till såväl kakelugn (ej i bruk) och gott om förvaring i sin unika walk- in closet, i det som tidigare var bostadens matkällare. Till bottenplan finns en separat in-/utgång vilket gör att utrymmet kan lämpa sig väl för dig med egen verksamhet eller som tonårsbostad.
  Övre plan når man från trappan i hallen och här har man utöver en härlig utsikt från samtliga rum tillgång till 3 rymliga sovrum och ett kontor/barnrum. Därutöver finns ett oinrett utrymme förberett som badrum.

  Spännande uppväxt trädgårdstomt med flera "rum" och uteplatser. Här kan man alltid hitta en plats i solen eller i svalkande skugga. Delvis kuperat med gräsytor, berg i dagen, odlingar och växthus. Sommarvatten från ån som möjliggör för så mycket bevattning som än önskas. Praktisk uthuslänga med gott om förvaring samt vedbod. Pool och värmande spabad i ett insynsskyddat läge.

  Här bor du i hjärtat av Gamla Torshälla med kullerstensgator och en historisk atmosfär. Bra kommunikationer med busshållsplats i närheten och promenad- och cykelavstånd till matbutik, service och barnomsorg. Kort bilavstånd till Eskilstunas centralaste delar. Möjlighet att ta del av Mälarens utbud med småbåtshamn i nära anslutning och tillgång till fina gångstråk längst ån.

  Varmt välkommen hem!

  FILM: https://youtu.be/ihhytZy81tE
  Läs mer
  Fakta
  Pris: 5 295 000 kr/bud
  Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform: Friköpt
  Gatuadress: Vive Jönsgatan 16
  Antal rum: 8 (varav 4 sovrum)
  Boarea: 239.5 kvm
  Biarea: 51.5 kvm
  Areakälla: faktisk uppmätn norm SS 021053
  Areakälla kommentar : Obs! 150 kvm boarea enligt taxeringsinformationen.
  Tomtarea: 1 280 kvm
  Byggnadsår: 1899
  Driftkostnad: 49 473 kr/år
  Fastighetsbeteckning: Fogden 24
  Summa taxeringsvärde: 1 803 000
  Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
  Taxeringsår: 2021
  Beskrivning

  ENTRÈPLAN
  Hall
  Ljus och välkomnande hall med fint ljusinsläpp, karaktäristiskt klinkergolv med golvvärme, bröstpanel och tapetserade väggar.

  Gästtoalett
  I anslutning till hallen, under trappan finns en fint inredd gästtoalett. Klinkergolv, bröstpanel och en snygg tapet samt vitmålat tak och ett fönster för naturligt ljusinsläpp. Wc, handfat stående på förvaringsskåp och badrumsspegel gjord av ett äldre fönster samt inbyggda förvaringshyllor.

  Vardagsrum
  Stort och rymligt med stora fönsterpartier, höga socklar, mönstrad tapet, trägolv och fungerande kakelugn. Ett fantastiskt rum som ger plats åt en större matplats eller annan möblering efter smak. Upphöjd läshörna med fin utsikt över tomten.

  Allrum/tv-rum
  Genomgångsrum som kontrasterar mot vardagsrummet med dova färger på väggarna och målat trägolv. Likväl höga socklar och vackra pardörrar som avskiljer mot vardagsrummet.

  Kök
  Platsbyggt kök med äldre charm som ger gott om förvaringsutrymmen i underskåp, serveringsskåp och vitrinskåp samt ett riktigt skafferi. Rejäla arbetsytor. Trägolv, bröstpanel och ljusa väggar. Moderna vitvaror med kyl/frys i side- by side, diskmaskin, inbyggnadsugn och mikro samt glaskeramikhäll, gashäll och köksfläkt.

  SUTERRÄNGPLAN
  Via trätrappan mellan köket och tv-rummet tar man sig ner ett våningsplan. Till suterrängplan finns även en separat ingång utifrån vilket möjliggör för dig med eget företag eller som tonårsbostad.

  Badrum
  Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Duschkabin, wc och handfat i kommod. Stort fönster som ger ett fint ljusinsläpp.

  Allrum/genomgångsrum
  Mysigt rum som präglas av fina fönster och smakfulla detaljer. Klinkergolv med golvvärme och spotlights integrerade i taket. Bra förvaringssystem efter en hel vägg bakom draperier.

  Sovrum
  Mysigt och häftigt på samma gång! Behaglig golvvärme, fantastiskt ljusinsläpp och fina detaljer och smarta lösningar. Kakelugn (ej i bruk). Möbleras med dubbelsäng och sängbord. Genom öppning i källarväggen, till det som tidigare huserat en matkällare, i dag läckert inredd som klädförvaring. Vidare finns tillgång till tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare. Här sitter även bergvärmepump, varmvattenberedare och bostadens el-central.

  ÖVRE PLAN
  Övre plan nås från trappan i entréhallen. I den övre hallen har man tillgång till bra klädförvaring i garderober längst en hel vägg bakom skjutdörrar.

  Sovrum
  3 st rymliga sovrum som samtliga präglas av fint ljusinsläpp, fin utsikt, trägolv, höga socklar och smakfulla färgval. Möbleras med antingen dubbelsäng eller säng och skrivbord samt övrig möblering efter smak.

  Badrum
  Oinrett utrymme förberett för wc och dusch/bad.

  Kontor/sovrum
  Läckert rum i husets kupa som kan inredas som barnrum, kontor eller gästrum. Även här har man tillgång till vackra trägolv, härlig utsikt och samma detaljer som karaktäriserar hela bostaden!

  Tomtarea: 1 280 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Övrigt om tomt: Spännande uppväxt trädgårdstomt med flera "rum" och uteplatser. Här kan man alltid hitta en plats i solen eller i svalkande skugga. Delvis kuperat med gräsytor, berg i dagen, odlingar och växthus. Praktisk uthuslänga med gott om förvaring samt vedbod. Pool och värmande spabad i ett insynsskyddat läge. Poolen är ca 5 år och är 9 x 4 meter stor, 1,2 meter djup och renas med sandfilter. Sommarvatten från ån finns indraget med vattenutkast och ger utmärkta förutsättningar för bevattning.
  Uteplats: Uteplats på höjden bakom huset och ett stort pooldäck.
  Beskrivning bilplats: Grusad uppfart med utrymme för flera bilar.
  Område: Torshälla
  Byggnadsinformation
  Byggnadstyp: 2-plansvilla med suterräng
  Byggnadsår: 1899
  Fasad: Tegel och trä
  Stomme: Trä
  Fönster: 3-glas och 2-glas
  Tak: Bandtäckt plåt
  Grundmur: Suterrängkällare
  Uppvärmning: Bergvärmepump (Nibe Fighter 1130), eldstäder
  Övrigt om byggnaden: 1994 Renovering av fasad, borttagande av plastfärg för övergång till linoljefärg
  1994 Byggnation/renovering av kök
  1996 – 98 Ombyggnation samt renovering övre plan
  1994 – 2022 Löpande byte av alla vatten och avloppsrör
  1994 – 2022 Löpande byte av all elinstallationer
  2000 Borttagande av gammal puts samt ny puts suterrängplan
  2001 Renovering av hall övre plan samt trappan till entréplan
  2001 Ombyggnation/Renovering hall entréplan tak, golv/golvvärme/klinker
  2001 Byggnation av toalett entréplan
  2001 Tillbyggnad trapphus samt toalett/bad på suterrängplan
  2006 Rivning av träbjälklag och fyllning - uppfyllnad av grund med grus och singel och isolering, armering och betong samt golvvärme, klinker i Suterrängplan
  2006 Borrning samt Installation av bergvärme
  2006 Byggnad av pool och trall
  2008 Ombyggnad av trapp/altan till huvudingång entréplan
  2008 Byggnation av inrett vindsutrymme övre plan
  2008 Installation Bubbelpool
  2009 Byte av pardörrar entréplan
  2010 Ommålning rum suterrängplan
  2010 Utbyte av radiatorer övre plan samt tv-rum och trapphus entréplan
  2011 Renovering av fönster i hall, entréplan
  2012 Tapetsering/målning grått sovrum övre plan
  2012 Om-murning av skorsten ovan nock
  2012 Glidgjutning av skorstenskanal för kakelugn entréplan och suterrängplan samt spis övre plan.
  2013 Renovering badrum suterrängplan
  2014 Renovering av kök, byte till ny ugn och micro, ommålning/tapetsering, slipning/lackning furugolv
  2014 Byte av värmeelement och packningar spabad
  2016 Nytt underlagstak/läkt, papp samt bandtäckt plåt
  2016 Målning av fasad
  2017 Tapetsering, målning, nytt klinkergolv i hall samt flytgjutning under trappa, entréplan
  2017 Inlagt golv i två rum i uthuslängan
  2017 Målning tapetsering sovrum och kontor övre plan
  2017 Utbyte till ny pool och studsmatta
  2017 Slipning och lackning furugolv övre plan
  2018 Renovering av kakelugn entréplan
  2018 Ny vägg/plåt på baksidan bod, samt inbyggnad av fönster och nya plank vid boden
  2018-2019 Viss utgrävning samt fyllnad av grus runt hela gården
  2020 Byte av duschkabin suterrängplan
  2020 Ny tvättmaskin
  2020 Avloppsspolning/rengöring ytter-rör samt kök och tvättstuga
  2020 Installation av fiber
  2020 Byggnation av växthus
  2020 Renovering gästtoalett entréplan
  2020 -2021 Renovering av fönster entréplan och suterrängplan
  2021 Målning och tapetsering vardagsrum samt TV-rum entréplan
  2021 Byte av radiatorer i vardagsrum, kök, gästtoalett entréplan samt sovrum övre plan
  2021 Renovering av förråd bakom kök entréplan
  2021 Byte till ny pump spabad
  2021 Byggnation av odlinglådor och terrass i trädgård
  2022 Byte till 3-glas fönster övre plan
  2022 Byggnation av ”kall”-förråd, kök entréplan
  2022 Byggnation av terasslådor
  2022 Fasadtvätt
  Övriga byggnader: Uthuslänga med goda förvaringsmöjligheter - nya trägolv, äldre plåttak. Vedbod. Växthus.
  Ventilationstyp: Självdrag
  Energideklaration utförd: Ja
  Energideklarationsdatum: 2022-08-19
  Primärenergital: 112 kWh/kvm & år
  Energiförbrukning: 68 kWh/kvm & år
  Energiklass: D
  Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ekonomi
  El: 33 236 kr/år
  Vatten & avlopp: 7 319 kr/år
  Renhållning: 2 918 kr/år
  Försäkring: 5 500 kr/år
  Övrigt: 500 kr/år
  Totalt: 49 473 kr/år
  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr
  Pantbrev: 1 892 000 kr
  Personer i hushållet: 2
  Kommentar: Övrigt avser kostnad till sommarvattenförening med vatten från ån och bidrar till att man kan vattna hur mycket man vill även under torrare perioder.
  Fullvärde: Ja
  Elförbrukning: 20 824 kWh/år
  Dokument

  Alla bilder

  Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild

  Robert Almgren

  Fastighetsmäklare

  0704-509506 robert@husrumfast.se