Intresseanmälan

  Hagnestahill

  Lilla Kjulavägen 39

  5 rum och kök - 185 kvm - 4 795 000 :-

  Besiktigad

  Säljarförsäkrad

  Visning

  2023-12-02

  10:30 - 11:00

  Bokning krävs via husrumfast.se

  Boka

  Lilla Kjulavägen 39

  Pris: 4 795 000 kr/bud

  Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa

  Upplåtelseform: Friköpt

  Antal rum: 5 (varav 3 sovrum)

  Boarea: 185 kvm

  Biarea: 25 kvm

  Tomt: 1 405 kvm

  Byggnadsår: 1887 (1909 enligt taxeringen)

  Driftkostnad: 49 336 kr/år

  Fastighetsbeteckning: Översköterskan 6

  Objektbeskrivning

  Lilla Kjulavägen 39 - mer än en villa! Genom gårdsgrindar och via knastrande grusgångar öppnar trädgården upp mot denna herrgårdsliknande villa med ursprung från Kvinnersta gård uppfört 1887. Idag en modern bostad med själen och känslan bevarad. Rymliga ca 185 kvm fördelat över två plan med generösa umgängesytor såväl inne som ute. Fungerande eldstäder, två uterum, spabad, stort kök, 3 st stora sovrum, helkaklat badrum och rymligt vardagsrum är bara några av attributen som gör det här till en drömbostad. Friköpt tomt om 1405 kvm med en fin utemiljö. Garage, förråd och rymlig uppfart....
  Lilla Kjulavägen 39 - mer än en villa! Genom gårdsgrindar och via knastrande grusgångar öppnar trädgården upp mot denna herrgårdsliknande villa med ursprung från Kvinnersta gård uppfört 1887. Idag en modern bostad med själen och känslan bevarad. Rymliga ca 185 kvm fördelat över två plan med generösa umgängesytor såväl inne som ute. Fungerande eldstäder, två uterum, spabad, stort kök, 3 st stora sovrum, helkaklat badrum och rymligt vardagsrum är bara några av attributen som gör det här till en drömbostad. Friköpt tomt om 1405 kvm med en fin utemiljö. Garage, förråd och rymlig uppfart.

  PLANLÖSNING
  Välkomnande möblerbar hall med härlig rymd och genomsikt mot baksidans uterum och spabad. Till höger bostadens hjärta med ett härligt kök att umgås och laga mat med likasinnade under sociala former. Gott om förvaring, trevliga arbetsytor, moderna apparater och en stor matplats. Till vänster från hallen bostadens generösa vardagsrum som rymmer allt man önskar och präglas av sitt fina ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Mysig inramning med värmande braskamin centralt placerad i rummet. På entréplan har man tillgång till gästtoalett och utgång till uterummet, insynsskyddat på bostadens baksida. Vidare utgång till trädgården med planteringar, uteplatser, avkopplande spabad och ytterligare ett härligt uterum, utmärkt för kalas, fester och bjudningar.
  Övervåningen bjuder på allrum med vedspis och utgång till balkong med fin utsikt över den egna tomten. Här finns även 3 st stora sovrum, gott om förvaringsutrymmen och ett helkaklat badrum med både dusch och badkar samt tvättmaskin och torktumlare i behaglig arbetshöjd.

  LÄGE
  Mycket bra läge med en gårdsliknande trädgård med begränsad insyn. Härliga plana gräsytor för umgänge och lek med goda möjligheter för dig som drömmer om en pool. Flera uteplatser där man alltid kan hitta en plats i värmande sol eller svalkande skugga. På framsidan rymlig altan och på baksidan finns dubbla uterum samt flera altanytor med bl.a. spabad. Bostaden är belägen i utkanten av omtyckta Hagnestahill med närhet till såväl matbutik, barnomsorg, idrottsanläggningar, grönområden och gång- och cykelväg hela vägen till centrum. Bra bussförbindelser med täta avgångar och endast ett par minuter till E20 för transport med bil mot Stockholm, Västerås och Örebro. Gångavstånd till Eskilstuna Golfklubb med flera restauranger både för lunch och lyxigare middag.
  Läs mer
  Fakta
  Pris: 4 795 000 kr/bud
  Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform: Friköpt
  Gatuadress: Lilla Kjulavägen 39
  Antal rum: 5 (varav 3 sovrum)
  Boarea: 185 kvm
  Biarea: 25 kvm
  Areakälla: taxeringsinformation
  Tomtarea: 1 405 kvm
  Byggnadsår: 1887 (1909 enligt taxeringen)
  Driftkostnad: 49 336 kr/år
  Fastighetsbeteckning: Översköterskan 6
  Summa taxeringsvärde: 2 504 000
  Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
  Taxeringsår: 2021
  Beskrivning

  ENTRÈPLAN
  Hall
  Stor möblerbar hall med genomsikt mot baksidan. Enhetligt parkettgolv med hela våningsplanet och ljusa ytskikt. Gott om utrymme för förvaring och hatthylla samt skoställ.

  Uterum
  Utgång via dubbeldörrar från hallen till rymligt uterum med skjutglaspartier vidare till altan med värmande spabad.

  Gästwc
  Helkaklad toalett med klinkergolv. Wc, handfat i kommod, badrumsspegel och belysning. Natuligt ljusinsläpp via fönster.

  Kök
  Härligt kök med fönster i 3 väderstreck, stor matplats, gott om förvaring och bra arbetsytor. Platsbyggt kök från Mobalpa med förvaring i både över- och underkåp. Arbetsytor i massiv ek. Köksö med bred induktionshäll nedfälld i granitskiva, fläktkåpa, tvättställ och sittplatser. Inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i behaglig arbetshöjd samt diskmaskin. Stort hörnkylskåp och frys i fullhöjd. Matplats för 6-8 personer.

  Vardagsrum
  Ljust och härligt vardagsrum med ett fint naturligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Mysigt och värmande med öppen spis centralt i rummet. Här möbleras med soffgrupp, soffbord, mediamöbel och större matplats. Enhetligt parkettgolv och ljusa väggar.

  ÖVERVÅNING
  Allrum
  Via en bred ek-trappa från hallen når man det övre våningsplanet och möts av ett fint allrum, möblerbart som avkopplande bibliotek eller utmärkt tv-hörna för barnen. Mysig inramning med möjlighet till behaglig värme från den centralt placerade vedspisen. Snyggt parkettgolv och ljusa väggar. Utgång till balkong där man har fin utsikt över den egna trädgården.

  Sovrum 1
  Tapetserat sovrum med rejäla trägolv och ljusinsläpp från två fönster. Möbleras med dubbelsäng, sängbord och extern förvaring. Tillgång till rymlig klädkammare.

  Sovrum 2
  Stort sovrum med tapetserade väggar och rejält trägolv. Ljusinsläpp från centralt fönster och gott om förvaring i två kattvindar samt garderob bakom skjutdörrar. Rummet används idag som gästrum/kontor men rymmer utan problem en dubbelsäng med tillhörande sängbord och övrig möblering efter smak.

  Sovrum 3
  Vackert sovrum med snedtak, tapetserade väggar, trägolv och ljusinsläpp via två fönster. Utmärkt barnrum, gästrum eller kontor. Möbleras med dubbelsäng alternativt enkelsäng, skrivbord och förvaring.

  Badrum
  Härligt stort badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med behaglig golvvärme. Fint ljusinsläpp via centralt fönster och tillgång till både badkar på tassar och dushhörna bakom vikväggar i glas. Wc, handfat i kommod, spegelskåp, bidé och tvättmaskin och torktumlare från Miele i behaglig arbetshöjd.

  Tomtarea: 1 405 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Övrigt om tomt: Friköpt tomt med plana lekvänliga gräsytor, planteringar, fruktträd och buskar. Goda möjligheter för den som önskar anlägga en pool.
  Uteplats: Altan i anslutning till entrén. Uterum mot baksidan med utgång från hallen. Uterum på tomten i anslutning till garage/förråd. Altandäck och spabad i ett insynsskyddat läge på baksidan av huset.
  Beskrivning bilplats: Garage med el-port och vidbyggt förråd. I garaget ryms 1 bil. Uppfart med utrymme för flera bilar.
  Område: Hagnestahill
  Allmänt om området: Hagnestahill är ett mycket populärt och lugnt villaområde, samtidigt som det är centralt beläget . Ett stenkast från bostaden finns välsorterad matbutik med bra öppettider. I närområdet finns även barnomsorg fsk - åk 9, Eskilstuna golfklubb, tennishall, friidrottsanläggning, ishall och flera fotbollsplaner. Gångavstånd till Djurgårdsparken för avkoppling, promenadstråk och utegym. Busshållsplats i närheten samt bra cykelförbindelser hela vägen in mot centrum. Utmärkt pendlingsläge med E20 inom ett par minuter för vidare transport mot Stockholm, Västerås och Örebro.
  Kommunikation: Busshållsplats i närheten med täta avgångar mot centrum.
  Närservice: Välsorterad matbutik ett stenkast från bostaden.
  Byggnadsinformation
  Byggnadstyp: 2-plansvilla
  Byggnadsår: 1887 (1909 enligt taxeringen)
  Fasad: Trä
  Stomme: Trä
  Fönster: 2-glas
  Tak: Betongpannor
  Grundmur: Krypgrund
  Uppvärmning: Luft/luftvärmepump, braskamin och direktverkande el
  Övrigt om byggnaden: TV/INTERNET
  Fiber

  RENOVERINGAR
  1986 Nytt tak
  1986 Grindar till trädgården
  1986 Altan på framsidan av huset
  1986 Övervåningen byggdes delvis om för 2 st sovrum. 2 st kattvindar revs, en ny mellanvägg uppfördes, 3 st nya fönster installerades, ny garderob, nya ytskikt och nya trägolv lades.
  1986 Nytt trägolv även i det 3:e sovrummet.
  1986 Samtliga ytskikt målades eller tapetserades.
  1994 Reparation fasad
  2000 Renovering badrum
  2001 Ombyggnation vardagsrum, gästtoalett och hall
  2005 Totalrenovering kök och nya golv i hall och kök
  2006 Renovering av det ena sovrummet
  2008 Renovering vardagsrum
  2009 Ombyggnation balkong
  2011 Tillbyggnation garage med uterum och altan
  2013 Renovering fasad
  2014/2015 Uterum, altan, spabad, staket och målning av hall, trappa, matrum och övre hall
  2015 Fiber
  2020 Målning fasad
  2020 Byte garageport (el-styrd)
  2021 Installation takstege och takbrygga
  2023 Lagning fasad efter besiktning i samband med försäljning
  Övriga byggnader: Vidbyggt garage med förråd och vedförvaring.
  Ventilationstyp: Självdrag
  Energideklaration utförd: Ja
  Energideklarationsdatum: 2023-10-31
  Primärenergital: 140 kWh/kvm & år
  Energiförbrukning: 78 kWh/kvm & år
  Energiklass: E
  Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ekonomi
  El: 40 237 kr/år
  Vatten & avlopp: 6 415 kr/år
  Renhållning: 2 684 kr/år
  Totalt: 49 336 kr/år
  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 287 kr
  Pantbrev: 1 250 000 kr
  Personer i hushållet: 2
  Kommentar: Driftskostnaden är säljarnas faktiska kostnad de senaste 12 månaderna inkl uppvärmning av spabad året runt. Elkostnaden avser både hushållsel och uppvärmning.
  Fullvärde: Ja
  Nätbolag: Eskilstuna Energi och Miljö AB
  Elleverantör: Eskilstuna Energi och Miljö AB
  Elförbrukning: 19 596 kWh/år
  Planlösning
  Planritningsbild Planritningsbild
  Dokument

  Alla bilder

  Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild

  Robert Almgren

  Fastighetsmäklare

  0704-509506 robert@husrumfast.se