Intresseanmälan

  Jäder/Kinglöt

  Kinglöt Ekestorp

  5 rum och kök - 82 kvm - 2 195 000 :-

  Säljarförsäkrad

  Visning

  2024-07-24

  17:00 - 17:45

  Bokning krävs! Boka via hemsidan

  Boka

  Kinglöt Ekestorp

  Pris: 2 195 000 kr/bud

  Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa

  Upplåtelseform: Friköpt

  Antal rum: 5 (varav 3 sovrum)

  Boarea: 82 kvm

  Biarea: 53 kvm

  Tomt: 3 162 kvm

  Byggnadsår: 1909

  Driftkostnad: 30 228 kr/år

  Fastighetsbeteckning: Ekestorp 1:1

  Objektbeskrivning

  Välkommen till Kinglöt Ekestorp! Denna fastighet är lokaliserad cirka 20 minuter med bil från Eskilstuna. Bostaden är avsides belägen och omgiven är jordbruksmark samt grönskande skogar, ända in på husknuten. Bostaden är innesluten av en prunkande trädgård med en mångfald blomster, växter och träd. En magnifik tomt för det trädgårdsintresserade. Här finns en takbelagd pergola där eftermiddagskaffet kan avnjutas. Till fastigheten finns också ett uthus med gott om förvaringsutrymmen Denna fastighet är en riktig idyll med chans att skapa ditt eget boende eller vårda som ett befintligt sommarnöje. Varmt välkommen att boka in dig på visning!
  Fakta
  Pris: 2 195 000 kr/bud
  Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform: Friköpt
  Gatuadress: Kinglöt Ekestorp
  Antal rum: 5 (varav 3 sovrum)
  Boarea: 82 kvm
  Biarea: 53 kvm
  Areakälla: taxeringsinformation
  Tomtarea: 3 162 kvm
  Byggnadsår: 1909
  Driftkostnad: 30 228 kr/år
  Fastighetsbeteckning: Ekestorp 1:1
  Typkod: 120, Lantbruksenhet, bebyggd
  Taxeringsår: 2023
  Bredband: Fiber
  Beskrivning

  Entréplan
  Interiör
  Hall
  Hallen har två fönster vilket gör den ljus och välkomnande. Ytans väggar är tapetserade i en svagt mönstrad tapet i ljus ton och klassiskt golv i neutral färg. Hallen har plats för både klädhängare och skoställ. Från hallen nås bostadens övre plan via en tidstypisk trätrapp.

  Kök/matplats
  Innanför hallen möter bostadens kök med tillhörande matplats. Köket är inrett i en disponibel u-form och har luckor i trä samt en rejäl köksbänk. Här finns gott om förvaringsmöjlighet och plats för både matlagning och andra köksbestyr. Köket är utrustat med ugn, spishäll, fläkt, diskho och blandare. Intill denna del finns den tillhörande matplatsen. Köket har även en fungerande vedspis, denna uttökar din matlagning samt ger värme och hög mysfaktor. En öppen yta som ger utrymme för köksbord och fyra stolar. Rummet har flera fönster i olika väderstreck vilket bidrar till maximalt ljusinsläpp.

  Vardagsrum
  Intill köket finns vardagsrummet. En tillgänglig yta som har ljusa väggar och rutmönstrat golv. Rummet har plats för soffa, vardagsrumsbord, tv samt övrig inredning. Vardagsrummet har två fönster med blick ut över den lummiga trädgården som ger rummet ett behagligt ljusinsläpp.

  Rum
  Detta rum är inrett med en ljus tapet och ett neutralt golv. Rummet lämpar sig exempelvis som sovrum, gästrum eller kontor. Möblera ytan med säng, sängbord och förvaringsmöbel. I anslutning till rummet finns en åtkomlig klädkammare som har plats för kläder, handdukar, sänglinne och mycket annat.
  Badrum
  Badrummet är inrett med våtrumstapet och golv i brun ton. Här finns inredning som toalett, bidé, kommod, blandare, duschkabin samt skåp för förvaring av handdukar och toalettartiklar. Badrummet har fönster.

  Tvättstuga
  Vägg i vägg med badrummet finns denna mycket praktiska tvättstuga. En ändamålsenlig yta med gott om förvaring och arbetsyta. Rummet har bruna väggar och harmoniserande golv. Tvättstugan har tvättmaskin diskbänk och blandare. Fönster finns.

  Övre plan
  Vardagsrum
  När du kommer upp för trappan och går genom den trevliga hallen möter ett ljust vardagsrum med neutralt golv. Rummets fönster släpper in ett härligt ljus till ytan. Möblera med soffgrupp, bord och annan inredning. Rummet innefattas av två klädkammare med god plats för förvaring.

  Sovrum
  Mysigt rum med ljusa väggar och neutralt golv. Möblera rummet med säng, sängbord och övrig inredning. Här finns en praktisk klädkammare med möjlighet till mycket praktisk förvaring. Sovrummet innefattar en kamin som ger både värme och en hög trivsamhetsfaktor. Rummet har fönster.

  Rum
  Ytan har ljusa väggar och ett golv i neutral ton. Denna yta kan nyttjas som sovrum, kontor eller något annat som passar dig. Rummet har ett brett fönsterparti vilket ger ytan ett fint ljusinsläpp.

  WC
  Ljust mönstrad tapet med neutralt golv. Här finns toalett samt handfat.

  Övrigt
  Bostaden är omgiven av är välplanerat och detaljerad tomt. Här finns en stor mängd blommor och växter. I trädgården kan du hitta rhododendron, gullregn, pioner, vindruvor, akleja, rosor, bambu, liljor, akleja, vallmo, hibiskus, syren och många andra unika och exotiska växter. För dig som är förtjust i att baka, safta och sylta finns fläder, äppelträd, päronträd, vinbär och körsbär. Med andra ord är det här den ultimata trädgården för dig som är intresserad av allt en trädgård kan ge. I trädgården finna också en friggebod med indragen elektricitet att tillgå. Denna är perfekt för den långväga gästen eller för nyttjande av förvaringsutrymme. Vidare finns fantastiska förvaringsmöjligheter i tillhörande uthus. Detta utrymme har bak i tiden fungerat som tvättstuga och snickarbod, nu i modern tid är det bara fantasin som sätta gränser. Inred för förvaring av trädgårdsredskap, utemöbler eller varför inte inreda till ett hobbyrum med eget gym. Det finns även gott om plats till att förvara veden torrt året om. För dig som önskar ytterligare tomtareal finns chans att köpa loss större mark, loge och uthus. Dessa byggnader är i mycket fint skick, de finns tvärs över vägen från bostaden.

  Tomtarea: 3 162 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Område: Jäder/Kinglöt
  Allmänt om området: Bostaden är belägen i Jäders socken med ett bekvämt cykelavstånd till Sörfjärdens naturreservat, vilket är ett givet utflyktsmål för den boende i området. Här finns mycket att upptäcka i den idylliskt lantliga miljön alldeles intill Mälaren. Följ stigen som går in i reservatet och upp på den mäktiga rullstensåsen. Här får du en magnifik vy över glittrande vatten, strandängar och breda vassbälten. Ta ett svalkande dopp i Mälaren om sommaren eller snöra på skridskorna en vacker vinterdag och njut av tystnaden och den vackra naturen.

  En bilfärd under 10 minuter tar dig till det mindre samhället Kjula. Här finns en lantlig och gemytlig förskola och skola, F-6 samt fritidshem. Skolbussar passerar med promenad/cykelavstånd från bostaden. I Kjula finns även ett bibliotek samt idrottshall. Kjula har också en obemannad matbutik med de nödvändigheter du kan önskas behöva.

  Inom samma avstånd finns också Strand golf resort. Strand har en ansenlig golfbana med 18-hål som omges av Sörfjärdens naturreservat. Här finns också hotell och restaurang. Fortsätter du vidare med bil nås både Eskilstuna och Strängnäs på omkring 20 minuter. Här finns välsorterade matbutiker, shopping, restauranger, parker, sportanläggningar och mycket mer. För det som vill njuta av storstadspuls eller pendla till arbetet i huvudstaden är denna bostad perfekt. På drygt en timme med bil nås nämligen Stockholm. Det går även bra att ta bilen till Strängnäs och därifrån ta sig vidare med täta tågavgångar till Stockholm.
  Parkering: Möjlighet att parkera flera bila på tomten.
  Byggnadsinformation
  Byggnadstyp: 1½-plansvilla
  Byggnadsår: 1909
  Fasad: Trä
  Stomme: Trä
  Fönster: 2-glas
  Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
  Tak: Tegel
  Grundmur: Torpargrund
  Uppvärmning: El, luftvärmepump, kamin
  Övrigt om byggnaden: Fastigheten är med i en avstyckningsprocess och kommer inom kort att få en ny beteckning med ny info om taxeringsvärde, tomtyta och nya fastighetsgränser.
  Övriga byggnader: En välbehållen lada med gott om utrymme finns på tomten. Perfekt för redskapsförvaring, gräsklippare och mycket annat.
  Ventilationstyp: Självdrag
  Energideklaration utförd: Ja
  Energideklarationsdatum: 2024-06-26
  Primärenergital: 258 kWh/kvm & år
  Energiklass: G
  Vatten & avlopp: Enskilt vatten året om via djupborrad brunn. Enskilt avlopp via minireningsverk. Minireningsverket installerades 2016 och serviceavtal finns.
  Ekonomi
  Uppvärmning: 22 800 kr/år
  Vatten & avlopp: 4 788 kr/år
  Renhållning: 2 640 kr/år
  Totalt: 30 228 kr/år
  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 525 kr
  Pantbrev: 70 000 kr
  Personer i hushållet: 1
  Kommentar: Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Serviceavtal avlopp: finns 4788kr/år.
  Fullvärde: Ja
  Dokument

  Alla bilder

  Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild

  Sofia Mynttinen

  Fastighetsmäklare

  076-8631919 sofia@husrumfast.se

  Emma Rydell

  Mäklarassistent

  Extrakontakt

  076-0084439 emma@husrumfast.se