Intresseanmälan

  Hållsta

  Byringevägen 21

  4 rum och kök - 104 kvm - 1 495 000 :-

  Besiktigad

  Säljarförsäkrad

  Visning

  2024-07-20

  12:30 - 13:00

  Bokning krävs via husrumfast.se

  Boka

  Byringevägen 21

  Pris: 1 495 000 kr/bud

  Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa

  Upplåtelseform: Friköpt

  Antal rum: 4 (varav 2 sovrum)

  Boarea: 104 kvm

  Biarea: 18 kvm

  Tomt: 1 438 kvm

  Byggnadsår: 1929

  Driftkostnad: 29 118 kr/år

  Fastighetsbeteckning: Hållsta 2:9

  Objektbeskrivning

  Välkommen till Byringevägen 21 – ett klassiskt falurött hus med vita knutar, beläget i idylliska Hållsta strax utanför Eskilstuna. Huset byggdes 1929 och har genom åren bevarat många av sina tidstypiska detaljer, såsom spröjsade fönster och lertegeltak. Här finns en unik möjlighet att förvärva ett charmigt boende med stor potential för den som vill sätta sin egen prägel på bostaden. Moderniserings- och renoveringsbehov föreligger....
  Välkommen till Byringevägen 21 – ett klassiskt falurött hus med vita knutar, beläget i idylliska Hållsta strax utanför Eskilstuna. Huset byggdes 1929 och har genom åren bevarat många av sina tidstypiska detaljer, såsom spröjsade fönster och lertegeltak. Här finns en unik möjlighet att förvärva ett charmigt boende med stor potential för den som vill sätta sin egen prägel på bostaden. Moderniserings- och renoveringsbehov föreligger.

  Husets interiör präglas av delvis bevarade originaldetaljer från 1920-talet, med vackra trägolv, högt i tak och generösa rum. Entréplanet möter upp via en vacker veranda och vidare in till en angränsande hall mot kök och vardagsrum. Här finns även tillgång till matrum och en gästtoalett. Övre plan med 2 st stora sovrum, gott om förvaring och en separat toalett. Källarplan med förvaring, pannrum och tvättstuga med dusch. För den händiga erbjuds en fantastisk möjlighet att skapa ett personligt hem med mycket karaktär.

  Den välskötta trädgården är en oas av grönska och blomsterprakt. Här finns knotiga äppelträd, frodiga odlingsland och bärbuskar som ger skörd varje sommar. Ett litet växthus inbjuder även till odling av egna grönsaker och blommor. För den trädgårdsintresserade är detta ett drömhem, och för barnen finns lekvänliga gräsytor att springa och leka på. Blomstrande rabatter ramar in trädgården och skapar en harmonisk och vacker miljö.

  Hållsta är en pittoresk och lugn ort strax utanför Eskilstuna, perfekt för den som söker en fridfull tillvaro med närhet till naturen. Området erbjuder fina promenadstråk, cykelvägar och möjlighet till friluftsliv året runt. Samtidigt har du Eskilstuna endast en kort bilresa bort, där du hittar ett brett utbud av butiker, restauranger och kulturutbud.

  Missa inte chansen att förvärva denna pärla och skapa ditt drömhem. Välkommen att anmäla ditt intresse!
  Läs mer
  Fakta
  Pris: 1 495 000 kr/bud
  Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform: Friköpt
  Gatuadress: Byringevägen 21
  Antal rum: 4 (varav 2 sovrum)
  Boarea: 104 kvm
  Biarea: 18 kvm
  Areakälla: taxeringsinformation
  Tomtarea: 1 438 kvm
  Byggnadsår: 1929
  Driftkostnad: 29 118 kr/år
  Fastighetsbeteckning: Hållsta 2:9
  Summa taxeringsvärde: 1 321 000
  Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
  Taxeringsår: 2021
  Bredband: Fiber
  Beskrivning

  ENTRÈPLAN
  Veranda och hall
  Entré via vacker veranda med fint ljusinsläpp via spröjsade fönster. Vidare in till inre hall som angränsar mot kök och vardagsrum. Här har man även tillgång till trappan som leder till det övre planet. Under trappan finns en gästtoalett med wc och handfat.
  Hallen har en naturlig yta för hatthylla och skoställ. Ytskikten består av målad bröstpanel och plastmatta på golvet. Under plastmattan ligger ett fint plankgolv.

  Vardagsrum
  Rymligt med plats för soffgrupp, soffbord och mediamöbel. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Laminatgolv och ljusa tapeter.

  Kök
  Rymligt med gott om förvaring i riktigt skafferi samt originalstommar bakom profilerade köksluckor. Rejäl arbetsyta på slitstark laminatskiva. Fint naturligt ljusinsläpp från de spröjsade fönstren i två väderstreck. Utrymme för matplats för 4-6 personer. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Spis med häll, köksfläkt, diskbänk och kylskåp.

  Matrum/allrum
  Angränsande till kök och vardagsrum. Höga socklar, vitmålat trätak, tapetserade väggar och laminatgolv. Förvaring i inbyggd garderob. Fönster mot bostadens baksida.

  ÖVRE PLAN
  Hall
  Övre hall som angränsar mot sovrummen och en separat toalett med wc och handfat. Förvaring i rymlig kattvind.

  Sovrum
  2 st stora rymliga sovrum i vardera gavel av huset. Förvaring i garderober och rymliga kattvindar. Ytskikten består av heltäckningsmatta och tapetserade väggar. Rummen möbleras med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang efter smak.

  Källare
  Nås via källartrappa från verandan alternativt utifrån. I källaren har man tillgång till magasin för pellets, pannrum, förvaring samt matkällare. Här finns även en enkel tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt duschkabin.

  Tomtarea: 1 438 kvm
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Övrigt om tomt: Uppväxt trädgårdstomt med lummiga buskar, fruktträd, bärbuskar, odlingsland, växthus och fina gräsytor.
  Uteplats: Liten uteplats intill entrén vid huset vinkel. Utrymme vid behov och intresse att anlägga flera fina uteplatser i trädgården.
  Beskrivning bilplats: Uppfart med utrymme gör flera bilar samt plats för en mindre bil i garage.
  Område: Hållsta
  Allmänt om området: Hållsta ligger ca 1 mil söder om Eskilstuna centrum. Bebyggelsen består av villor, radhus och några flerfamiljshus. Här är det lugnt och stillsamt med en lantlig känsla där närheten till skog och motionsspår finns. Närhet till badplats och bra kommunikationer med buss till Eskilstuna. I samhället finns barnomsorg fsk - åk 6 och närliggande Skogstorpskolan med fsk - åk 9.
  Byggnadsinformation
  Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare
  Byggnadsår: 1929
  Fasad: Trä
  Stomme: Trä
  Fönster: 2-glas
  Tak: Tegel
  Grundmur: Källare
  Uppvärmning: Pellets
  Övriga byggnader: Förråd med vidbyggt garage. Växthus.
  Ventilationstyp: Självdrag
  Energideklaration utförd: Ja
  Energideklarationsdatum: 2024-07-04
  Primärenergital: 153 kWh/kvm & år
  Energiförbrukning: 252 kWh/kvm & år
  Energiklass: E
  Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ekonomi
  Uppvärmning: 20 000 kr/år
  El: 2 215 kr/år
  Vatten & avlopp: 4 219 kr/år
  Renhållning: 2 684 kr/år
  Totalt: 29 118 kr/år
  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 525 kr
  Pantbrev: 16 000 kr
  Personer i hushållet: 1
  Kommentar: Driftskostnaden avser den faktiska kostnaden de senaste 12 månaderna med 1 person i hushållet och ca 19 grader varmt inomhus under vintertid. El-kostnaden avser hushållsel och uppvärmningskostnaden avser kostnaden för pellets, ca 3 ton bulk. Ägaren har även eldat med egen ved vilket inte är med i driftskostnaden. Individuell kostnad för hemförsäkring tillkommer.
  Fullvärde: Ja
  Nätbolag: Vattenfall
  Elförbrukning: 1 165 kWh/år
  Planlösning
  Planritningsbild Planritningsbild Planritningsbild
  Dokument

  Alla bilder

  Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild

  Robert Almgren

  Fastighetsmäklare

  0704-509506 robert@husrumfast.se